A teraz drobnica czyli ciasteczka do pogryzania w wolnej chwili
Bezglutenowe szpinakowe babeczki wielkanocne
Babeczki z dodatkiem szpinaku w towarzystwie kremu śmietankowego z dodatkiem serka mascarpone
Ciasteczka z lawendą
Kruche ciasteczka ze szczyptą lawendy (suszonej lub świeżej) dekorowane lukrem
Choinki z piernika
Propozycja na Boże Narodzenie, na okres zimowy. Ciasteczka pierniczki różnych wielkości przełożone lukrem królewskim na bazie białka i cukru pudru ułożone w kształt choinki
Eklerki tiramisu
Klasyczne ciasto ptysiowe wypełnione kremem o smaku tiramisu, oprószone kakao
Łabędzie z ciasta ptysiowego
Ciasto parzone pieczone na kształt łabędzia z dodatkiem porzeczkowej pianki
Ciasteczka robione na białkach, dekorowane gorzką czekoladą i płatkami kukurydzianymi
Makaroniki Red Velvet
Czerwone makaroniki przekładane masą ze słonego kremowego serka
Babeczki sowy
Klasyczne babeczki o smaku waniliowym z dekoracją przypominającą sowę
Babeczki waniliowo malinowe
Babeczki o smaku waniliowym z konfiturą malinową i podpalaną bezą włoską
Cake pops bałwanki
Cake pops czyli ciasto ( w tym wypadku babkowe ) na patyku. Cake popsy są obtaczane w specjalnej polewie i dekorowane.
Cronut
Cronut to połączenie croisssanta i donuta. Ciasto duńskie listkujące smażone na głębokim oleju. Moja wersja to cronuty z glazurą klonową udekorowane pieczonym i karmelizowanym boczkiem.
Makaroniki Crème brûlée
Makaroniki z kremem Crème brûlée z karmelizowanym cukrem. Smak słynnego deseru zamknięty z małym makaroniku
Makaroniki reese's
Makaroniki przekładane kremem z masła orzechowego dekorowane czekoladą i orzeszkami ziemnymi
Muffinki bananowo orzechowe
Muffinki z bananami orzechami włoskimi w towarzystwie kremu z solonego serka, do tego bananowy chips