Ciasta - Strona ciastkarni domowej

Przejdź do treści

Menu główne:

Dział ciast różnego rodzaju i na różne okazje.
Beza z pistacją
Przepyszny blat bezowy z dodatkiem kremu pistacjowego na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone i świeżych pistacji
Ciasto bananowe
Wspaniałe ciasto z bananami pieczone z brązowym cukrem z dodatkiem mielonego imbiru i cynamonu.
Ciasto orzechowe z cynamonem
Ciasto pieczone na maślance z dodatkiem przybrania z  orzechów włoskich, brązowego cukru i cynamonu
Brownie z kremem  fistaszkowym i karmelem
Mocno czekoladowe ciasto z kremem fistaszkowym, polane karmelem
Chrupkie ciasto bananowe
Ciasto z dodatkiem bananów posypane siekanymi orzechami laskowymi
Bułgarski chlebek słoneczko
Pyszne ciasto drożdżowe, chałkowe. Idealne z masłem
Ciasto migdałowe z ricottą
Pyszne ciasto z migdałami z dodatkiem sera ricotta. Dzięki dodatkowi mielonych migdałów, które zastępują mąkę i braku proszku do pieczenia  jest idealną propozycją dla osób będących na diecie bezglutenowej
Mazurek krówkowo - kawowy
z bezami i solonym sosem karmelowym
Propozycja na Wielkanoc. Kruche ciasto wypełnione masą krówkowo kawową z dodatkiem pokruszonych bez w towarzystwie słonego sosu karmelowego
Piernik na piwie
Piernik z dodatkiem jasnego pszenicznego piwa, (które nie jest wyczuwalne w cieście) oblane polewą z gorzkiej czekolady
Pavlova z kremem kawowym
Beza z dodatkiem przepysznego kremu kawowego
Sernik dyniowy
Sernik pieczony z dodatkiem dyni Hokkaido
Sernik tahini z pastą sezamową
Sernik przypominający w smaku chałwę z dodatkiem pasty sezamowej
Sernik puszysty jak chmurka
Wyborny sernik pieczony w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany kremówki i ubitych białek. Lekki i przepyszny
Mazurek kajmakowy zajączek
Idealny na Wielkanoc. Klasyczny mazurek z kajmakiem stworzony na kształt zajączka
Wieniec drożdżowy
z syropem klonowym i owocami pekan
Pyszne ciasto drożdżowe na kształt wieńca z dodatkiem syropu klonowego i orzechów pekan
Sernikobrownie dyniowe
Jesienne ciasto. Połączenie słodkiego czekoladowego Brownie i masy serowej z dodatkiem puree z dyni
Bûche de Noël ( Polano Bożonarodzeniowe )
Ciasto zrobione w formie kłody drewna. Ciasto czekoladowe z praliną czekoladowo migdałową, masa czekoladowa i mus z gruszki
Pumpkin Pie
Amerykańska tarta na kruchym spodzie z nadzieniem dyniowym
Sękacz domowy
Sękacz pieczony w formie ciasta oblany lukrem cytrynowym
Mazurek kajmakowy
Mazurek na kruchym spodzie z domową masą kajmakową
Ciasto a'la Zygmuntówka
Ciasto  na wzór niegdyś popularnego w Warszawie ciastka " Zygmuntówka ". Kruchy migdałowy spód, krem czekoladowy, konfitura żurawinowa, bita śmietana i beza
Portokalopita z Tinos
Greckie ciasto pomarańczowe z dodatkiem ciasta filo
Migdałowe ucierane ciasto z malinami
Klasyczne ucierane ciasto z dodatkiem mielonych migdałów i malin
Babka pistacjowa
Babka z dodatkiem pistacji, pokryta lukrem z cytrusów
Ciasto miodowo cytrynowe
Ciasto z dodatkiem miodu z masą cytrynową. Lekkie i orzeźwiające
Łaciaty seromakowiec
Seromakowiec w wersji przekładanej: Na przemian masa serowa i makowa. Całość udekorowana lukrem
Orzechowe ciasto z cukinią
Ciasto z dodatkiem cukinii i orzechów włoskich, oblane gorzką czekoladą i posypane siekanymi orzechami włoskimi
Pavlova czekoladowo kawowa
Beza Pavlova z dodatkiem czekoady i kawy z masą śmietankową z mascarpone i siekaną gorzką czekoladą
Sernik Japoński
Bardzo delikatny i puszysty sernik pieczony w kąpieli wodnej
Szarlotka waniliowa
Klasyczna szarlotka z nutąś wanilii
Szwedzkie ciasto migdałowe
Ciasto z masą budyniowo maślaną z prażonymi płatkami migdałów
Vanilla Sponge Cake
Bezglutenowe ciasto waniliowe. Masa z dodatkiem czekolady karmelowej, chrupiąca pralina z orzechów laskowych, migdałów i ryżu preparowanego z dodatkiem czekolady i nutelli. Dekoracja: maliny liofilizowane
Babka petynetowa, muślinowa
Przepyszna i delikatna babka na żółtkach robiona ze staropolskiego przepisu
Ciasto pistacjowe
Ciasto z dodakiem pistacji, migdałów i limonki
Ciasto pomidorowe
Ciasto wspaniale smakujące pomidorami. Do tego z dodatkiem orzechów włoskich, żurawiną i domowa przyprawą korzenną. Góra obłożona kremem z solonego serka śmietankowego
Mazurek pistacjowy
Mazurek tradycyjnie na kruchym spodzie, ale z dodatkiem pistacji. Do tego pyszny krem pistacjowy z białą czekoladą, pistacje mielone i siekane i liofilizowane maliny
Rolada żyrafa
Rolada z pysznym kremem borówkowym
Sernik baskijski
Sernik pieczony na lekko słonych serkach typu philadelhia. Dekorowany owocami sezonowymi
Sernik na zimno Kinder Country
Sernik na zimno na spodzie z płatków nestle kangus. Masa serowa na bazie m.in. mascarpone, jogurtu greckiego. Dekoracyjnie płatki kangus i kawałki batonika kinder country.
Torta della nonna
Ciasto a'la kruche, krem patissiere i orzeszki piniowe. Rozpływa się w ustach
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego